Luokka:Mikkelin historia

Seutuwiki
Versio hetkellä 30. tammikuuta 2013 kello 15.26 – tehnyt SeutuSisalto2 (keskustelu | muokkaukset)

(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Luo tähän kategoriaan. Nimi:
MIKHIS-ETUSIVUN-nelikuva.JPG

Mikkelin seudun historiaa tietoverkossa

Viime vuosina on alueellisen identiteetin korostaminen ollut nousussa sekä Suomessa että muualla. Oman lähiympäristön tuntemus on uusien opetussuunnitelmien myötä noussut koulutyöskentelyn tärkeäksi teemaksi. Mikkelin alueen opettajat ovat todenneet paikalliskulttuuria, -historiaa ja - ympäristöä käsittelevän ajanmukaisen nykytekniikalla toteutetun oppi- ja opetusmateriaalin puuttumisen.

Syksyllä 1996 Mikkelin kansalaisopistossa käynnistyneen paikalliskulttuuriprojektin "Identiteettiä etsimässä" yhteydessä" päätettiin ryhtyä kokoamaan Mikkelin seutua koskevaa tietopakettia lähinnä koulujen opetuksen lisämateriaaliksi. Hankkeen alulle panijana oli Mikkelin kaupungin ja maalaiskunnan yhteinen kotiseutuyhdistys Mikkeli-seura. Alusta alkaen projektissa ovat olleet mukana myös Mikkelin kaupunki ja Mikkelin maalaiskunta.

Projekti lähti täysipäiväisesti käyntiin keväällä 1997, jolloin Mikkelin työvoimatoimisto palkkasi allekirjoittaneen projektin vetäjäksi Mikkeli-seuran toimiessa katto-organisaationa. Mikkelin kaupunki ja Mikkelin maalaiskunta lainasivat tarpeelliset työvälineet ja Mikkeli-seura tarjosi työpisteen käytössään olevalta Elomaan talolta.

Projekti oli pysähdyksissä syksyllä 1997 muutaman kuukauden ajan. Uutta vauhtia projekti sai, kun Otavan opisto/Internetix palkkasi kevääksi 1998 allekirjoittaneen kokoamaan tulevan oppimateriaalipaketin Mikkelin alueen historiaa koskevan osuuden tietoverkkoon. Tietopaketin ensimmäiset osiot valmistuvat kevään 1998 aikana ja koko kokonaisuuden on tarkoitus olla valmiina syksyllä 1998 koulujen alkaessa, jolloin ne voivat käyttää sitä lisämateriaalina opetuksessaan.

Aikaisemmin maassamme ei olla tehty oppimateriaalipakettia kotiseutuhistoriasta tietoverkkoon. Erilaisia kotiseutuhistoriikkeja verkossa jo on, ja myös Mikkelin seudun historia -kokonaisuus palvelee koulujen lisäksi kaikkia muitakin Mikkelin seudun historiasta ja yleensäkin kotiseutuhistoriasta kiinnostuneita.

Mikkeli 22.4.1998 Heikki Myyryläinen

Alaluokat

Seuraavat 18 alaluokkaa kuuluvat tähän luokkaan. Alaluokkien kokonaismäärä luokassa on 18.

A

E

H

K

L

M

M jatkuu

N

S

T

U

Henkilökohtaiset työkalut
Vipuvoimaa EU:lta
Vipuvoimaa EU:lta

Mikkelin seudun
kulttuuriperintöohjelma