Luokka:Kasarmialue

Seutuwiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Luo tähän kategoriaan. Nimi:ARIS

Oppimispeli joka, Interaktiivisesti tutustuttaa Mikkelin vanhan kasarmialueen historiaan sekä sortokauden ajan Suomen historiaan.

Alakoulu (painotus kasarmialueen paikallisessa historiassa)

Yläkoulu (painotus sortokausiajan historiassa)

Pelattavissa vain Ipadeilla tai Iphoneilla joko paikan päällä tai vaikka omalla koululla.

Asemakartta 1919.jpg

Aris-Kartta.pdf

Peli PP -ESITYS


ARIS-peli Opettajalle

Pohjatiedot
Pelin tarina yhdistelee tosiasioita, oikeita paikkoja, aitoja henkilöitä, autenttista kuvamateriaalia tapahtumiin, jotka olisivat voineet tapahtua, sekä puhdasta fiktiota. Varuskunnan henkilöstössä on oikeasti ollut kapteeni Tigerstedt. Pataljoonan viimeisenä komentajana toimi eversti Muurman. Kenraalikuvernööri Bobrikov oikeasti vieraili tarkastamassa varuskunnan muutama kuukausi ennen Suomen asevelvollisarmeijan ja varuskunnan lakkauttamista. Evp. Eversti Robert Savander kuului Suureen lähetystöön Mikkelin edustajana ja oli viemässä Suurta adressia keisarille. Keisari ei koskaan vastaanottanut lähetystöä eikä adressia. Reserviläisiä tosiaan kutsuttiin posliinipöksyiksi, johtuen heidän valkoisesta housun väristään.

Paikoista: Artelli eli varuskunnan keittiö sijaitsi pelin osoittamalla paikalla, samoin käymälät ja huvimaja. Päävartio, upseeriperheen koti, upseerikerho ja aliupseerikerho ovat asianmukaisilla paikoillaan. Postitoimisto on kuvitteellinen. Kasarmialueella tosiaan oli hyvä kirjasto, mutta sen paikka ei ole pelissä oleva. Tarkk’ampujien kasarmialue oli pelissä hahmottuva. Muut alueen rakennukset rakennettiin venäläisaikana ja itsenäistymisen jälkeen. Alueella sijaitsi myös sairaala. Opettajan materiaalista löytyy vanha alueen kartta.

Mistä tahansa pelattava peli
Peli nimeltä ”Etänä Mikkelin Kasarmialue” voidaan pelata mistä tahansa. Peli tarvitsee kuitenkin iPhonen/iPadin verkkoyhteydellä toimiakseen. Peliä ei voi pelata muilla laitteilla kuin em. iPhoneilla tai iPadeilla. Oppilaalle tulee korostaa pelin sisäisten ohjeiden lukemista ja noudattamista. Peliohjeet ovat pelin karttaruudussa jatkuvasti nähtävissä.

Kasarmialueella pelattava peli
Peli nimeltä ”Paikalla Mikkelin kasarmialue” voidaan pelata ainoastaan paikan päällä Mikkelin Kasarmialueella. Tuolloin käytössä tulee olla 3g-yhteydellä varustettu ipad tai iphone. Pelissä tulee kävelyä n. 3,5 km ja arvioitu kesto ohjeistuksineen on 1,5 -2 tuntia. Laitteiden käytön takia paikan päällä pelattavaa peliä ei voi pelata pakkasella. Eikä se ole vesisateella mitenkään suositeltavaa saati mielekästä. Säänmukaiseen pukeutumiseen ja soveltuviin kävelyjalkineisiin on syytä kiinnittää huomiota, kun pelaamisesta oppilaille ilmoitetaan. Oppilaalle tulee korostaa pelin sisäisten ohjeiden lukemista ja noudattamista. Peliohjeet ovat pelin karttaruudussa jatkuvasti nähtävissä.

Paikan päällä pelattavan pelin etenemisen ja sujuvuuden kannalta on suuresti hyödyksi, että kasarmialue-peli ei ole ensimmäinen tutustuminen iPhoneen tai iPadiin. Laitteen peruskäytön tulee olla jollain tavalla hallussa.

Aris-ohjelmasta
Aris-ohjelma tulee ladata laitteeseen ennen peliä. Ohjelma löytyy ja on ladattavissa ipadiin/ iphoneen osoitteesta www.arisgames.org . Ohjelma on ilmainen. Aris-järjestelmään tulee kirjautua sisään. Opetustilanteita varten on luotu 15 käyttäjätunnus-salasana-paria, joilla pelaamaan pääsee.

Aris tunnukset ja salasanat
Opettaja-tunnus ei sisällä erillisoikeuksia, vaan on samanlainen kuin oppilastunnukset.

KÄYTTÄJÄTUNNUKSET
Oppilaat Opettajat
Tunnus Salasana Tunnus Salasana
oppilas1 munster1 opettaja kasarmi
oppilas2 munster2
oppilas3 munster3
... ...
... ...
... ...
oppilas15 munster15


Aris-järjestelmä on jatkuvassa kehitysvaiheessa oleva alpha-versio. Teknisiä ongelmia siis voi tulla. Jos paikan päällä pelattava peli menee täysin jumiin, niin viime hädässä on mahdollista vaihtaa se missä tahansa pelattavan pelin versioon. Sen tosin joutuu napsuttelemaan alusta samaan vaiheeseen Quick Travel-toimintoa käyttämällä. Sen jälkeen peliä voi pelata samaan tapaan kuin toista versiotakin, jättää vain Quick travel-toiminnon käyttämättä ja kävelee kohteisiin oikeasti paikan päälle.

Äärimmäisissä ongelmatapauksissa ipad/iphonen sammuttaminen ja uudelleenkäynnistäminen voi tuoda ratkaisun. Tosin silloin pelissä tapahtunut eteneminen nollautuu.


Video Mikkelin vanhasta kasarmialueesta© Mikkelin seudun kulttuuriperintöohjelma


Tässä luokassa ei ole sivuja eikä tiedostoja.

Henkilökohtaiset työkalut
Vipuvoimaa EU:lta
Vipuvoimaa EU:lta

Mikkelin seudun
kulttuuriperintöohjelma